Perlu ke Make-up Remover selepas guna bedak Two Way Cake sapuan kering?

Bedak Two Way Cake boleh digunakan secara dwi-cara. Boleh diguna secara sapuan kering atau sapuan basah.

Kalau sapuan kering ..basuh atau bilas dengan air pun dah cukup? . Rasa dah cukup bersih tak ?

Sebenarnya setiap orang adalah berlainan ‘result’ nya.  Ini berdasarkan beberapa faktor seperti:

1.Cara pemakaian bedak:

– pakai kering dan nipis atau

– pakai kering dan tebal

2. Jenis kulit

3. Suhu air bilasan

4. Kekuatan tonyohan semasa membersihkan muka

 

Jadi apa yang anda perlu buat?. Boleh ‘test’ sendiri.

Pakai bedak Two Way Cake secara sapuan kering sepertimana kebiasaan , basuh dengan air, kemudian lap dengan tisu atau kapas pencuci muka.

 

Ada kesan bedak tak pada tisu atau kapas pencuci muka tu?

Kalau masih ada, menunjukkan anda masih memerlukan makeup remover!. Penting ni!

1. Untuk memastikan kulit muka benar-benar bersih, tiada sisa-sisa bedak menutup pori muka terutamanya sebelum tidur bagi menggelakkan pembentukkan jerawat.

2. Bagi wanita muslim, penting untuk memastikan air wuduk benar-benar sampai pada kulit muka setiap kali mengambil wuduk.

 

Jadi… sebaik-baiknya bawa lah makeup remover ke mana-mana untuk digunakan setiap kali sebelum mencuci muka. Bila dah guna memang kulit muka bersih dah. Jangan lupa lap dengan tisu/kapas pembersih muka ya. Selepas itu dah boleh cuci muka dengan air  dan/atau pencuci muka. Pakailah apa-apa produk jagaan muka lain sepertimana routine anda setiap hari.

 

Bedak Two Way Cake Naturel Kiss

Naturel Kiss Two Way Cake adalah super licin, mengandungi serbuk mikro-halus menjadikannya padan sempurna dengan kulit, mampu menyembunyikan ketidaksempurnaan, melicinkan permukaan wajah dan memberikan hasil akhir yang halus dan semulajadi. Tahan lama sehingga 12 jam. Ia boleh digunakan sebagai dwi-cara iaitu sebagai bedak atau sebagai foundation dengan cara membasahkan sponge bila hendak digunakan.

 

Naturel Kiss Micellar Cleanser

 

Pembersih muka dan pembersih mekap yang berkesan membersihkan dengan lembut semua mekap termasuk maskara kalis air

  • Melembapkan kawasan mata yang lembut
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif
  • Mudah dibilas
  • Tidak berminyak
  • Tidak mudah tumpah
  • Meninggalkan rasa lembut dan licin pada kulit tanpa kesan berminyak
  • Sudah semestinya NON TOXIC

 

Nak ORDER?
—————-

WHATSAPP

Anisah,  017-361 0176
ATAU:

Boleh terus klik button ini:

——————————————–

Info lain berkaitan:

“Apa itu Micellar Cleanser..”

Baca info di SINI

——————————————–

D’WangiShoppe

Distributor/Agent berdaftar Naturel Kiss