PERSOALAN & JAWAPAN MENGENAI JERAGAT

SOALAN:

1.Jeragat ni dari kulit paling dalam ke kulit luar kan?

2.Betulkah jeragat yg pudar tu maknanya ia masih berada di bawah lapisan kulit?

3. Kulit saya ada ditahap melasma. Berapa lama tempoh kembali pulih jika guna Micellar Series? Kekerapan penggunaan harian?

4. Bolehlah masalah jeragat hilang dalam masa sebulan?

 

JAWAPAN:

1.Jeragat disebabkan oleh 3 faktor utama iaitu keturunan, pendedahan kepada matahari dan kosmetik beracun. Ia dari dalam sebab tu susah nak treat. Even laser pun tak semestinya berkesan. Kesedaran penjagaan kulit muka daripada awal remaja amat penting. Guna Naturel Kiss Micellar Series, inshaAllah jeragat baru segan nak naik.

.
2.Bila pakai Micellar Series, nano molecule akan terserap ke bawah kulit dengan lebih powerful daripada produk yang tiada teknologi micellar. Hyaluronic acid dan bee venom memang dah diketahui khasiat boleh mencerah, dan merawat jeragat dan parut2 jerawat.

.
3. Hakikat sebenarnya, tiada rawatan yang boleh menghilangkan sepenuhnya deep pigmentation atau melasma. Tapi jika superficial boleh. Untuk melasma apa kita boleh buat adalah menambahbaik appearance, mengurangkan kegelapan. Banyak produk yang menjanjikan penyelesaian untuk melasma, tapi sebenarnya tak benar.

Jadi kita boleh bantu untuk mengurangkan melasma, dalam 4 bulan sudah nampak kesan.

Kulit yang berjeragat kehitaman bukan kerana melasma tetapi burn outer layer or skin, lebih mudah untuk dirawat berbanding deep pigmentation atau melasma.

.

4. Tak boleh

 

Sumber: Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar, Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetics

—————————————-

 NAK RAWAT MASALAH JERAGAT?
Rawat dengan Micellar Series, bedak Two Way Cake & Rose-UV Sunscreen Naturel Kiss

 

1.MICELLAR SERIES

  • Micellar Series dihasilkan menggunakan Micellar Technology iaitu teknologi dari Jepun yang akan mempercepatkan dan menjadikan penyerapan lebih efektif. merangkumi dua produk iaitu Micellar Cleanser dan Energy Water Mist
  • Bertindak 5x ganda lebih efektif dalam membersihkan kulit dari kotoran dan minyak
  • Kandungan bahan natural yang digunakan didalam Micellar Series, yang mengandungi power ingredients tulen (bukan sintetik) seperti Hyaluronik acid, bee venom, minyak rose dan essential oil lain, akan menyerap dalam kulit dengan lebih efektif.
  • Ujian anti-penuaan yang terbaru oleh Sirim, mendapati Energy Water Mist mempunyai efek ANTI-AGING yang SANGAT BAGUS. Rugi tak menggunakan produk ini.
  • Jika konsisten mengunakan Micellar Series, jeragat sukar untuk tumbuh, dan jerawat mudah sembuh kerana Micellar Series bersifat merawat kulit wajah.

 menghilangkan jerawat, parut jerawat
 menghilangkan jeragat,
 mengecilkan pore
 kulit terasa “fresh”
 mencerahkan kulit
 kulit semakin cantik, lembut dan sihat
 menaikkan seri wajah

.
2.BEDAK TWO-WAY CAKE

  • RESEARCH BASED
  • Kandungan BERKUALITI TERBAIK dari Jepun
  • Bersifat “SKIN FIT” – sesuai utk semua jenis dan warna kulit
  • 3 dalam 1 – “FOUNDATION” , “PRESSED” dan “LOOSE POWDER” dalam 1 yang memberikan hasil yang sekata, -“flawless” tetapi “natural”
  • MEMPERBAIKI DAN MELINDUNGI kulit

KELEBIHAN Two Way Cake
 sesuai untuk semua jenis kulit, tiada reaksi gatal atau pedih bila memakai
 tahan 12 jam

 tidak bercapuk
 mempunyai SPF 25 untuk menghalang sinaran matahari daripada merosakkan kulit
 tak perlu lagi pakai foundation kerana foundation sedia ada didalamnya
 menghalang pertumbuhan jeragat

 

3.ROSE UV-SUNSCREEN

Difomulasikan daripada bahan semulajadi seperti:

Asid Hyaluronik
Ekstrak Licorice Root
Rose Oil
Carrot Seed Oil
SPF 35 PA++

KELEBIHAN ROSE UV-SUNSCREEN
  Mengurangkan bintik-bintik penuaan, tona kulit tidak sekata, kaya anti-oksidan
  Mengurangkan kedutan, melembapkan & menyegarkan kulit
  Anti penuaan, mengimbangi kulit & anti inflamasi
  Anti penuaan, memulihkan kulit, sunscreen yang “natural” & melindungi kulit dari sinar UV
  melindungi kulit daripada kerosakan akibat persekitaran , pancaran UVA & UVB
  melembapkan dan mencerahkan kulit secara “natural” dan selamat tanpa bahan kimia berbahaya atau toksik.

 

 

Nak ORDER ?

—————–

Dapatkan daripada D’WangiShoppe, Agent Berdaftar Naturel Kiss.

Whatsapp :

017-361 0176 (Anisah)

Atau terus klik butang di bawah:

————————————————————————————————

Baca info lain yang berkaitan:

“Masalah jeragat yang membelenggu diri …”
Perkongsian daripada Dr Siti Hamidah. Testimoni daripada Cikgu Laila yang mengalami masalah jeragat yang teruk.

Baca kisah Cikgu Laila di SINI