NATUREL KISS SKINCARE, Selamat, Natural, berasaskan R&D daripada UTM. Membantu menyelesaikan masalah jeragat, jerawat, kulit berminyak, kulit kering, kulit kusam, parut jerawat. Testimoni pengguna yang puashati.

NATUREL KISS adalah produk skincare & cosmetic hasil Research & Development (R&D) daripada Universiti Teknologi Malaysia (UTM) oleh pengasasnya Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar.

“Alhamdulillah, ramai yang gembira dengan produk Naturel Kiss kerana telah berjaya mengurangkan masalah kulit mereka. Rugi tak cuba produk-produk terlaris Naturel Kiss iaitu Micellar Series, Rose-UV Sunscreen dan bedak Two-way cake. Produk Naturel Kiss sesuai untuk wanita yang suka sesuatu yang simple. Yang mahu kulit sihat tanpa perlu banyak rutin. Sesuai untuk wanita yang suka wajah ringan tanpa mekap yang tebal” – Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar.

 

 

MICELLAR SERIES

Micellar Series terdiri daripada Micellar Cleanser & Energy Water Mist dengan tema ‘Protect & Beautify

 

1.MICELLAR CLEANSER

Dirumus untuk melindungi dan mencantikkan kulit dengan Hyaluronic Acid dan Bee Venom.

  • 98% Natural
  • Untuk semua jenis kulit
  • Melindungi & Mencantikkan
  • Menanggalkan  Makeup
  • Membersihkan muka lebih mendalam

** Kepakaran pengasas Naturel Kiss, Prof Madya Dr Siti Hamidah Satapar (phD spesifik dalam bidang micellar nanotechnology)

 

6 KELEBIHAN Naturel Kiss Micellar Cleanser:

  • Dirumus khas untuk mengimbangi kelembapan kulit. Ia mampu merawat kulit kering.
  • Menanggalkan makeup dan kotoran pada kulit tanpa perlu dibilas.
  • Mengandungi minyak yang berkhasiat dan nutrien penting untuk kulit lebih anjal.
  • Peptida dari Bee Venom merangsang pengeluaran kolagen dan elastin.
  • Asid hyaluronik menghidrat dan menghalang kehilangan lembapan pada kulit.
  • Kelembapan kulit seimbang menghasilkan tona sekata, memulihkan dan juga melembutkan kulit.

Gunakan Micellar Cleanser untuk kulit muka yang lebih bersih dan sihat.

 

2. ENERGY WATER MIST

Dirumus untuk melindungi dan mencantikkan kulit dengan Hyaluronic Acid, Bee Venom, Rose Hydrosol & Essential Oils

  • 99% Natural
  • Untuk semua jenis kulit
  • Melindungi & Mencantikkan
  • Merawat masalah-masalah kulit

 

5 KELEBIHAN Naturel Kiss Energy Water Mist:

  • Steam distilled ROSE water
    Mengimbangi PH kulit, mengurangkan sebum berlebihan dan anti inflamasi
  • Bee Venom & Asid Hyaluronik
    Anti penuaan, anti kedutan , melembapkan dan menyegarkan kulit
  • Minyak pati
    Kaya anti oksidan, mengurangkan bintik-bintik kecelaan, dan kulit tampak makin berseri (“glowing”)
  • Membersihkan pori pori
  • Aromaterapi
    Memberi efek pada “mood” , mengurangkan “anxiety”, membantu menstabilkan emosi dan memberi keyakinan

———————————————-

MASALAH-MASALAH KULIT yang dapat DIBANTU dengan Micellar Series?

  • Blackhead/whitehead
  • Jeragat
  • Jerawat
  • Kulit berminyak
  • Kulit kering
  • Kulit menggelupas
  • Kulit kusam
  • Kulit sensitif
  • Liang pori besar
  • Parut jerawat
  • Tona kulit tidak sekata

 

TWO WAY CAKE

Exclusive Two-Way Cake are formulated with super-smooth , micro-fine powder which fit perfectly on skin and brings you amazingly flawless yet natural finish.

❤️ formulated with HIGH QUALITY ingredients from Japan
❤️ SKIN FITTING feature suits all skin types and colors
❤️ 3 in 1 – FOUNDATION, PRESSED AND LOOSE POWDER in 1 gives high, flawless but natural coverage
❤️ IMPROVES & PROTECTS skin
❤️ NON ANIMAL DERIVED ingredients

*FREE Micellar Cleanser 25ml with every purchase of Two Way Cake
*Bestselling NK product since it launched
—–————————————————-

5 sebab anda PERLU MENCUBA NATUREL KISS Two Way Cake….

❤️ Kandungan BERKUALITI TERBAIK dari Jepun pada harga berpatutan
❤️ Bersifat “SKIN FIT” – sesuai utk semua jenis dan warna kulit
❤️ 3 dalam 1 – “FOUNDATION” , “PRESSED” dan “LOOSE POWDER” dalam 1 yang memberikan hasil yang sekata, “flawless” tetapi “natural”
❤️ MEMPERBAIKI DAN MELINDUNGI kulit
❤️ TIADA BAHAN DARI HAIWAN sesuai untuk pengguna Muslim

*PERCUMA Micellar Cleanser 25ml dengan setiap pembelian Two Way Cake
*NK TWC ialah produk “bestseller” sejak ia dilancarkan

 

ROSE-UV SUNSCREEN

 NATUREL KISS Rose-UV Sunscreen dengan SPF35 PA++

NATUREL KISS Rose-UV Sunscreen, produk premium NATUREL KISS dalam rangkaian Protect & Beutify

Melindungi kandungan yang terpilih dan ideal untuk melindungi kulit:

  • Asid Hyaluronik

Mengurangkan kedutan, melembapkan & menyegarkan kulit

  • Ekstrak Licorice Root

Mengurangkan bintik-bintik penuaan, tona kulit tidak sekata, kaya anti oksidan

  • Rose Oil

Anti penuaan, mengimbangi kulit & anti inflamasi

  • Carrot Seed Oil

Anti penuaan, memulihkan kulit, sunscreen yang “natural” & melindungi kulit dari sinar UV.

FORMULA NATUREL KISS Rose-UV melindungi kulit daripada kerosakan akibat persekitaran, pancaran UVA & UVB, mempunyai tekstur yang ringan, menyerap ke dalam kulit tanpa rasa melekit, melembapkan dan mencerahkan kulit secara “natural” dan selamat tanpa bahan kimia berbahaya atau toksik.

FASA YANG AKAN PENGGUNA NATUREL KISS LALUI UNTUK DAPATKAN KULIT YANG CANTIK

Pengguna Naturel Kiss akan alami perubahan kulit secara natural. Tiada breakout, penggelupasan atau rasa pedih di wajah.

Fasa perubahan yang dijangkakan adalah seperti berikut:

 

APA KATA PENGGUNA

  • Oh my Allah!!!!!! This is the best suncreen i’ve ever bought of my entire life!!!!!!! Dari segi texture, sapuan, finishing…so lembut rasa mcm apply losyen – Puan Zarah Siti

  • “Although the sunscreen seemed thick when I pumped it from the bottle, it spread finely on my skin. It felt light, but I noticed that my face brightened up naturally. When I used the tissue to blot the excess, the tissue did not have any stain. Applying TWC to cover my freckles after that became easier with just a few pats” – Prof Rose Alinda Alias

  • “Pertama kali menjejak kaki ke Naturel Kiss. Terinspirasi dengan barisan medal pencapaian pelbagai anugerah penyelidikan Prof Madya Dr Siti Hamidah bersama team UTM menghasilkan produk penjagaan kulit dan kosmetik non-toxic. Alhamdulillah sangat berkesan untuk kulit saya yang pernah break out tahun 2016-2018″ – Dr Zilal Shaari

 

TESTIMONI

“Pada 6 bulan lepas, Dr Zilal agak tertekan dengan beberapa masalah kulit iaitu jerawat, parut, kulit kusam dan tona tak sekata.
Ketika itu beliau perlu menggunakan foundation untuk menutup masalah-masalah di wajah, namun ia tetap kelihatan walaupun telah menggunakan beautify atau filter (boleh lihat di gambar).


Seperti kebanyakan wanita, masalah kulit memang boleh menyebabkan kita tertekan dan kurang keyakinan diri. Buntu pun ada, dah pelbagai produk dicuba tetap tak berkesan.


Sehinggalah Dr. Zilal bertemu dengan Naturel Kiss pada bulan April 2018. Beliau tertarik dengan Micellar Series (yang terdiri dari Cleanser dan Energy Mist), dan juga bedak Two-way cake.


Beliau menggunakan produk-produk ini secara konsisten untuk mendapatkan kesan optimum. Alhamdulillah setelah 3 bulan, semua jerawat dan parut telah hilang! Semua masalah telah dapat diatasi.


Siapa yang tak gembira bila mempunyai kulit licin dan bebas jerawat. Tiada lagi breakout. Kini, lebih berkeyakinan dan tak perlu lagi beautify dan filter!


Tambah beliau, “Sekarang, walaupun kadangkala, jerawat halus muncul akibat stres, tetapi dengan penggunaan NK, jerawat cepat kering dan tidak meninggalkan parut. Setiap kali keluar saya mesti memakai TWC dan MS. Sebab bagi saya bila memakai kedua produk ini, muka akan naik seri. Malah teksturnya yg ringan, mudah ditanggalkan dan mudah untuk diulang pakai. Jadi tiada alasan untuk melewatkan solat jika berada di luar.”


“Alhamdulillah saya amat bersyukur kerana wajah telah pulih dan sihat hasil menggunakan Micellar Series. Kesan Micellar Cleanser dan Mist bukan hanya ketika pakai, tetapi boleh dilihat walaupun tidak memakai apa-apa produk kerana ia bersifat merawat.”


-Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar. Pensyarah dan Penyelidik Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia. Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetics



“Cikgu Mira pernah berasa buntu apabila wajah beliau rosak teruk setelah tersilap memakai produk bertoksik.


Tak sangka niat asal mahukan wajah licin macam dalam iklan satu produk telah menyebabkan beliau menderita dan menanggung malu dan sedih. Malahan beliau pernah rasa putus asa bagaimana nak ubati kembali kulit wajah seperti sedia kala.


Cikgu Mira beruntung kerana bersahabat baik dengan salah seorang sub-ejen Naturel Kiss, iaitu Cikgu Shazwani. Naturel Kiss adalah satu jenama yang diasaskan hasil penyelidikan di UTM, dan merangkumi produk-produk berteknologi dan berkualiti tinggi untuk merawat kulit.


Cikgu Mira telah diperkenalkan kepada saya dan sejak itu saya sendiri telah memantau rawatan wajah beliau menggunakan produk Naturel Kiss.


Saya cadangkan beliau memakai Micellar Series (yang merangkumi Micellar Cleanser dan Energy Water Mist) dan bedak Two-way Cake. Itu sahaja. Jangan campur-campur dengan apa-apa produk, supaya efek maksimum diperolehi dan mengelak daripada sekali lagi menggunakan produk bertoksik.


Alhamdulillah selepas 4 bulan menggunakan hanya dua produk ini, kulit Cikgu Mira telah banyak berubah dan makin sembuh. Beliau sangat gembira kerana seolah-olah memperolehi kembali keyakinan diri.


Memang Micellar Series dan bedak Two-way Cake amat berkesan merawat masalah kulit seperti kulit kering, pori besar, parut jerawat, jerawat dan wajah kusam.


Sudah ramai wanita yang berpuas hati dan mendapati wajah kembali berseri dan kulit sihat selepas menggunakan Micellar Series dan bedak Two-way cake”


– Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar. Pensyarah dan Penyelidik Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia. Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetic



"Apabila seorang ibu menghubungi agar saya bantu anak beliau yang menghadapi masalah jerawat yang teruk, saya dapat rasakan harapan tinggi agar kulit anaknya, Iman kembali pulih.


Yakin dan tahu tentang keberkesanan produk Naturel Kiss dan Annur, dan sedikit nasihat mengenai cara mudah untuk detox, saya membantu Iman yang tinggal di Sabah melalui whatsapp.


Saya minta Iman guna Micellar Series, bedak Two-way Cake dan Scrub Annur dengan intensif dan jangan guna apa pun produk lain. Iman setuju dan mengikut nasihat saya.


Beliau gunakan produk Naturel Kiss mulai bulan Ogos 2018, dan kesan ketara dapat dilihat pada Januari 2019, apabila jerawat tidak lagi naik, hanya tinggal parut-parut.


Kini, April 2019, kulit Iman sudah pulih dan beliau sudah dapat mengembalikan keyakinan diri. InshaAllah dengan pemakaian berterusan Micellar Series, bedak twc dan sunscreen, kesan parut jerawat akan dapat diatasi semaksima mungkin.


Semua orang perlu ingat, bukan hanya bahan aktif atau ekstrak pokok yang penting dalam sesuatu produk, tapi bahan-bahan asas yamg lain perlu dipastikan berkualiti tinggi, maka kulit kita dapat sembuh, dan terpelihara dari sebarang masalah, seterusnya cantik semulajadi"


– Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar. Pensyarah dan Penyelidik Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia. Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetic



"Cikgu Laila pernah guna beberapa produk pelbagai jenama, sebelum beliau menghubungi saya untuk bantu masalah jeragat yang membelenggu fikirannya.


(Nampak remeh kan, tapi jeragat, jerawat kronik boleh merendahkan keyakinan seorang wanita. Justeru kajian dalam bidang kosmetik bukan perkara yang remeh, dan perlu disokong sebagai salah satu cabang R&D).


Jujur saya katakan, apabila beliau berkongsi gambar wajahnya pada Januari yang lepas, saya agak bimbang jika Micellar Series tak dapat membantu beliau.


Tapi selepas saya tanya beberapa soalan, saya tahu jeragat beliau bukan jenis melasma atau ‘deep pigmentation’ yang disebabkan hormon, saya yakin Naturel Kiss boleh bantu, sekurang-kurangnya tidak menerukkan lagi atau boleh mengurangkan jeragat beliau.


Malangnya, lima produk yang beliau nyatakan kepada saya itu semuanya saya tahu. Inilah satu kesedihan saya selepas bergelar founder. Hanya tutup mata dan mulut dengan jenama-jenama beracun atau overclaim ini. Kerana jika saya bersuara, pasti dikecam memburukkan produk lain.


Tak kisahlah, selepas guna semua produk viral tu, bila sudah putus asa datang mencari Naturel Kiss. InshaAllah kami cuba bantu sebaik mungkin.


Cikgu Laila kata, ramai kawan-kawan yang menegur perubahan positif wajahnya. Alhamdulillah keyakinan diri telah pulih kembali.


Terima kasih Cikgu Laila kerana mengizinkan saya untuk share pengalaman Cikgu. Semoga menjadi inspirasi kepada ramai wanita yang memerlukan produk yang boleh membaiki semula kulit wajah yang rosak ”


Tiga faktor produk Naturel Kiss berjaya bantu para wanita menyelesaikan masalah kulit:
1) Penggunaan bahan-bahan yang terbukti dalam merawat kulit seperti hyaluronic acid dan bee venom,
2) Penggunaan bahan asas berkualiti tinggi dari Jepun,
3) Penggunaan minyak essential oil,
4) Mengelak sama sekali bahan bertoksik seperti pemutih hydroquinon, plumbum, merkuri etc. Dan mengelak pengawet sintetik seperti paraben.
5) Berasaskan penyelidikan.


– Prof Madya Dr Siti Hamidah Setapar, Pensyarah dan Penyelidik Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia, Pengasas Naturel Kiss, Non Toxic Cosmetics



Nak guna produk-produk skincare Naturel Kiss?

 

Whatsapp

KLIK  butang di bawah untuk sebarang pertanyaan:

ATAU

Terus ORDER di SHOPEE with FREE SHIPPING

#naturelkiss#dwangishoppe#researchbased#nontoxic

————————————————–

Info lain berkaitan:

“Keistimewaan produk-produk Naturel Kiss…”

Baca info di SINI